Doručak ili ne..??

Vaš doručak može utjecati na to kako razmišljate, kako se osjećate i kako postupate. Doručak na bazi jednostavnih ugljikohidrata. Mnogo kalorija, malo hranjivih tvari, malo proteina. Počinje li vaš dan s bijelim kruhom, zašećerenim žitnim opširnije »

Što je to wellness?

Svakoga dana tražimo nešto što će nam pomoći da se osjećamo bolje, kako bi i mi sami, a i oni oko nas, više uživali u svom vremenu! Wellness je osjećati se i izgledati bolje! Wellness je stanje dobrog fizičkog i mentalnog dobrostanja, a održava se pravilnom opširnije »

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani pripadaju u jednu od grupa hrane za posebne prehrambene potrebe (“dijetetski proizvodi i dodaci prehrani”). To je hrana posebnog sastava ili posebnog načina proizvodnje, različita od uobičajene hrane upravo zbog prehrambenih svojstava i namjene. opširnije »

Formula 1 Sport

Zdrav nutriconistički shake za sportaše. Formula 1 Sport sadrži 219 kalorija po porciji kako bi vam pomogla upravljati sa vašim unosom kalorija. opširnije »

Osnovni podaci o napitku od zobi, jabuka i vlakana • 62% Članova smatra da napitak od zobi, jabuka i vlakana ima veliku prednost u usporedbi s drugim prizvodima koji sadrže vlakna. • Članovi su češće navodili da bi kupili Zob, jabuke i vlakna uz druge proizvode koji sadrže vlakna nego što su izjavili da bi taj proizvod kupili umjesto drugih proizvoda s vlaknima, što ukazuje na potencijal opširnije »

 

Proteini

Proteini su gradivni elementi života i ključni su za rast stanica i regeneraciju tkiva. To obuhvaća i razvoj i regeneraciju mišića.

Ključne funkcije proteina:

  • Sudjeluju u razvoju nemasne mišićne mase i pomažu oporavak mišića, čime doprinose zdravlju kostiju.
  • Pomažu u pravilnom funkcioniranju imunološkog sustava.

Dobri izvori proteina:

  • Jaja
  • riba
  • piletina i nemasno bijelo meso
  • nemasno crveno meso
  • orašasti plodovi i sjemenke
  • grahorice i mahunarke
  • proteinski shakeovi i proteinske pločice

Proteini koji sadrže sve esencijalne aminokiseline nazivaju se potpunim ili visokokvalitetnim proteinima. Primjeri takvih proteina su meso, jaja i mliječni proizvodi.

Koliko proteina trebam uzimati?

Osobe koje žive sjedilačkim životom dnevno trebaju 0,83 g proteina po kilogramu tjelesne težine. Kod treninga izdržljivosti i snage preporuča se nešto više proteina, između 1,3 i 1,7 grama proteina dnevno po kilogramu tjelesne mase. Npr. osoba od 70 k koja redovno vježba trebala bi konzumirati između 90 g i 120 g proteina dnevno.

Kada uzimati proteine

U razdoblju oporavka nakon vježbanja naš je organizam vrlo prijemčiv za proteine iz hrane, koje koristi za razvoj mišića. TIjekom oporavka je dovoljno uzeti 20-25 g kvalitetnih proteina kako bi se maksimalno stimulirala sinteza proteina u mišićima.

Proteini i Herbalife

Herbalife ima visokokvalitetne proteinske proizvode kao što su Formula 1 shake i F3 Proteinski dodatak u prahu. Ti vam proizvodi pomažu da ispunite svoje dnevne potrebe za proteinima i uz vježbanje razvijete i održite nemasnu mišićnu masu.

Print Friendly, PDF & Email